Les Fonts d’Algar

Les Fonts d’Algar, situades a tan sols 15 km de Benidorm i a 3 km del centre urbà de Callosa d’en Sarrià, en direcció a Bolulla, constitueixen un paratge natural amb un elevat grau de conservació de la riquesa ecològica i dotat, alhora, de serveis turístics i de educació mediambiental. Aquest espai va ser declarat Zona Humida protegida per Acord del Govern Valencià del 10 de setembre de 2002.

La visita consisteix en el recorregut per un circuit de 1,5 km de longitud al llarg del llit del riu Algar (“cova” en àrab) per a veure el paisatge fruit del modelatge càrstic de la roca calcària: les espectaculars cascades; les nombroses fonts brolladors que brollen de la roca; els “tolls” (recessos d’aigua) on es poden prendre refrescants banys d’aigües pures i cristal·lines, antigament considerades com a “font de salut”; l’antiga presa, l’imponent canal i les séquies centenàries encara hui en ús.

Els serveis orientats a facilitar i enriquir la visita amb recursos d’educació mediambiental són els següents: Oficina Turística, àrees d’aparcament, condícies, primers auxilis, Arboretum, la zona de pícnic i el càmping de 2a categoria. 

A tot això cal afegir el Dino Park Algar, així com els 5 restaurants que existent en els voltants, on podrà gaudir de la gastronomia típica de la zona.